Mistä tässä on kyse?

I don't know where I'm going but I sure know where I've been...


Tämä blogi syntyi halustani jakaa parhaita seikkailujani ja muita kokemuksiani niillekin ihmisille, joille en ennätä raportoida kaikkea henkilökohtaisesti, sekä minussa kytevästä julkisen pöhkyttelyn palosta ja kihisevästä tarpeestani julkaista netissä sellaisia juttuja, joista hakukoneiden pitäisi mielestäni pystyä tarjoamaan enemmän ja isompia kaloja parempia hakutuloksia.

Saatan olla lintu tai sieni. En ole ammattilainen vielä missään, mutta opiskelen mm. ekologiaa, astrobiologiaa ja ympäristötiedettä ja harrastan vaikka mitä. Isona minusta tulee toivottavasti supersankari tutkija tai kirjailija tai sekä että. Olen kuitenkin vasta parikymppinen vintiö, ja opintoni jumittavat massiivisesti, joten en lupaa vielä mitään. Pyrin joka tapauksessa pysymään faktoissa parhaani mukaan.

Olen niin sanottu luontoihminen: biologi, retkeilijä, lintuharrastaja, vaeltaja, fiilistelijä, seikkailija, haahuilija, luontomystikko, ympäristövaikuttaja, ehkä vähän ekohippi ja mitä näitä nyt on.

Viikarivartti on luonteeltaan lifestyle-blogi, vaikka luonnonharrastus ja kodin kasvit saavatkin täällä nykyään eniten palstatilaa. Saatan siis kirjoittaa mistä tahansa elämääni, tyyliini tai elämäntyyliini liittyvästä. Harvemmin se kuitenkaan tarkoittaa rakennekynsiä, aurinkomatkoja tai päivän asuja (mutta ihan muita "päivän juttuja" kyllä joskus).

Useimmiten siihen sisältyy:
- suuria ja vähän pienempiäkin seikkailuja*
- kasvien hyysäämistä — parvekepuutarhurointia ja huonekasveja
- luontofiilistelyä — lähiretkeilyä, vaelluksia, lintuharrastusta yms.
- perinnekulttuuria ja muinaisjuttuja
- DIY-askareita — kierrätystä, tuunausta ja uusiokäyttöä
- opiskelua ja tieteentekoa
- erityisruokavaliojuttuja ja wannabe-vegetarismia
- juhlia ja herkkuja
- tanssimista, etenkin bussipysäkeillä ja kassajonoissa
- metallimusiikkia ja 80-lukulaista mauttomuutta
- naurettavan värikkäiden kuvien räpsimistä
- kaikenlaista muutakin yleistä ilakointia.

Minulla on paikoitellen melko hirveä huumorintaju, jota viljelen tiuhaan, mutta sen kanssa täytyy vain tulla toimeen.

En ole täysin terve yksilö. Eniten elämääni mutkistavat lukuisat allergiat, yliherkkyydet ja astma, jotka aiheuttavat välillä yllättävän kimurantteja vaikeuksia tilanteissa, joiden voisi olettaa olevan enimmäkseen harmittomia. Ratkaisujen keksiminen on kuitenkin palkitsevaa, ja niitä on mukavaa jakaa eteenpäin. Niinpä kirjoitan aiheesta melko paljon.

Ainakin toistaiseksi olen myös niitä ihmisiä, jotka tekevät elämästään aina välillä vähän turhan hektistä. Vakavan sortin burnout ikävine seurauksineen on jo kohdattu, ja nyt ollaan toivottavasti matkalla kohti parempaa. Nykyään pyrin pitämään elämäntyylini mahdollisuuksien mukaan hitaana ja rauhallisena.

Tavoitteenani on käyttää kunkin postauksen naputteluun pääsääntöisesti vain noin 15 minuttia kerrallaan, jotta bloggaaminen ei pahentaisi taipumuksiani. Siitä blogin nimikin tulee, ja sisältö on sen mukaisesti usein aika spontaania. Mikäli tunnen itseni kaikesta huolimatta ruuhkautuneeksi, alan julkaista pelkkiä irtovitsejä. (No, okei, saatan julkaista niitä joskus ihan muutenkin.)

Antoisia lukuhetkiä! 

En ole oikein pärstäkuvien postaaja, mutta kinttuni esiintyvät blogissa ainakin välillä. Olen myös kunnon kenkäfriikki, olenhan oman elämäni Ford Prefect. Tässä esimerkiksi yhdet suosikeistani. ;)

*) Seikkailu: Jännittävä ja yllätyksellinen matka, joka alkaa yleensä kotiovelta. Voi olla pitkä ja rönsyilevä tai lyhyt ja ytimekäs. Saattaa olla luontoretki mutta ei välttämättä - kohteena voi olla myös vaikkapa jokin mukava myymälä (ihan tavallinen markettikin kelpaa, jos sillä tuulella ollaan), mielenkiintoiset messut, vieras maa tai paikkakunta (esim. Laihia!) tai pahvilaatikkomuseo.